Professioneel gamer wordt je niet zomaar!

Helaas zijn jouw kansen om een ​​professionele gamer te worden klein. Er zijn veel mensen die games spelen en ervan dromen om hier hun beroep van te maken, maar slechts een paar slagen erin.

Je wordt niet zomaar een professionele gamer. Je moet niet alleen vaardig zijn in het spel en hard werken, maar je moet ook mentaal en fysiek sterk zijn. Daarom zijn voldoende lichaamsbeweging, lichaamsbeweging en een gezond voedingspatroon even belangrijk. Ga daarom nooit zelf je dromen na, maar zoek ondersteuning bij een E-sportsclub zoals Ophyr.nl. E-sportverenigingen kunnen advies geven om op een gezonde manier de top te bereiken. Je hebt echter een goed plan van aanpak nodig, en het is belangrijk om dit met je ouders, familie en anderen in je omgeving te bespreken.

 

E-sports

De laatste jaren heeft e-sports een snelle ontwikkeling doorgemaakt. Wereldwijd zijn er al meer dan 190 miljoen e-sportfans. Zet het in perspectief; het is niet beperkt tot ijshockey en American football. Met de toename van fans is het inkomen van e-sports de afgelopen jaren ook verbazingwekkend gegroeid. Van 130 miljoen dollar in 2012 tot 465 miljoen dollar in 2017. De grootste games zijn League of Legends (100 miljoen spelers per maand), Hearthstone (70 miljoen) en Overwatch (25 miljoen). FIFA is ook erg populair in Nederland.

 

E-sports games

Er zijn verschillende games die erkend zijn door de E-sport branche. De games waar wij in zitten zijn League of Legends, Dota, Counter Strike Globale Offensive en Fifa.

 

Is gamen ongezond?

Dit is een vraag die wij vaak krijgen. Heel lang werd er namelijk gedacht dat gamen slecht zou zijn voor de gezondheid. Maar 1 uur per dag gamen is goed voor het geheugen, strategisch plannen en de motoriek. Professionele gamers spelen natuurlijk meer dan 1 uur per dag, maar zijn doen daarnaast aan voldoende fysieke beweging en hebben een aangepast ritme, slaapritme en voedingspatroon.

 

Afspraak maken

Heb jij een vraag of wil je een afspraak maken? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier.

Wij zullen proberen om binnen 1 uur een reactie te geven op jouw vraag.