Waar let je op bij de aanschaf van een sjoelbak?

Van plan een nieuwe sjoelbak aan te schaffen? Fantastisch idee. Natuurlijk zijn er wel een paar dingen waar je goed op moet letten. Een sjoelbak is een investering voor langere tijd, maar gelukkig niet een hele dure. Het is aan te raden aan gelijk een sjoelbak van degelijke kwaliteit aan te schaffen. Deze is misschien wat duurder dan een goedkope variant, maar gaat wel langer mee. Goedkoop is vaak duurkoop. Bovendien zullen de sjoelstenen op een kwalitatief bord beter glijden, wat zorgt voor eerlijkere resultaten en groter spelplezier. Sjoelbakken komen tegenwoordig in aardig wat varianten. Je kunt bijvoorbeeld ook bakken aanschaffen met speciale, inklapbare poten. De formaten verschillen enigszins, evenals het materiaal waarin ze zijn uitgevoerd. Ook heb je verschillen in het formaat sjoelstenen.

Prijs van een sjoelbak

Natuurlijk wil je zo goedkoop mogelijk uit zijn met je sjoelbak, maar je moet er ook rekening mee houden dat kwaliteit geld kost. Over het algemeen kun je stellen dat een kwalitatievere sjoelbak ook duurder is. Het gaat er natuurlijk ook maar net om waar je je sjoelbak voor wilt gebruiken. Als je een geschikte sjoelbak voor kinderen zoekt, is een goedkoper model vaak een goed idee. Kinderen zijn van nature wat wilder en minder gecontroleerd in hun bewegingen. Het zit er dik in dat ze de bak per ongeluk beschadigen tijdens het schuiven van stenen. In een goedkope bak zullen de stenen wat minder goed glijden, maar het idee blijft hetzelfde. Zo’n goedkope bak is een uitstekende manier om kinderen te introduceren met het spel. Als je echt een kwalitatieve tafel zoekt, die voldoet aan alle wedstrijdeisen, dan ben je een stuk duurder uit. Deze tafels zijn fraai afgewerkt, mooi gepolijst en van het beste hout gemaakt.

Design sjoelbak

Sjoelbakken verschillen onderling van elkaar. Meestal zijn de speelbakken met de hoogste speelkwaliteit ook de sjoelbakken met de hoogste duurzaamheid. Hoe hoger de klasse, hoe stevig de materialen die worden gebruikt. Hardhout is een stuk steviger dan zachthout. Een stevigere bak is ook gelijk een stukje zwaarder. Hogere klasse bakken hebben een zeer gladde ondergrond. Dit maakt het spelen stukken fijner. Je hand-oog coördinatie wordt optimaal benut. Verder kunnen sjoelbakken onderling verschillen op basis van design en kleur.

Verschillende merken sjoelbakken

Er zijn verschillende merken op de markt die sjoelbakken produceren. Sommige van die merken zijn beter dan anderen. Veel van die merken produceren niet alleen sjoelbakken, maar ook andere soorten kinderspeelgoed. De bekendste sjoelbakmerken zijn onder meer Buffalo, Heemskerk en Longfield. Deze merken staan bekend om het produceren van de hoogste kwaliteit sjoelbakken met een strak design, gepolijst materiaal en hoogwaardige afwerking. De merken produceren sjoelbakken die geschikt zijn voor zowel thuisgebruik als professioneel gebruik. Met name Buffalo staat bekend om sjoelbakken met uitgesproken designs. Het spreekt voor zich dat sjoelbakken van topmerken gemiddeld genomen wat duurder zijn. Tegenwoordig kun je ook kiezen voor sjoelbakken met inklapbare poten. Je kunt hem neerzetten waar je maar wilt. De standaardafmeting van een bak is 200 bij 40.8 cm.