Je eerste gaming PC kopen

Je eerste gaming pc kopen is vaak best een grote stap, misschien stap je over vanaf een console, of het is je eerste game ervaring. Het kan daarom best lastig zijn de juiste game pc uit te kiezen want de keuze is reuze en de een is nog duurder dan de ander. Toch zijn er een aantal dingen waar je rekening mee kunt of moet houden die het voor jou veel makkelijker maken om de juiste gaming pc uit te kiezen. Je wil misschien een gaming pc goedkoop of juist het allerbeste, en daarom ook vaak het duurste model, hieronder geven we jou een aantal tips waarmee jij precies weet welke pc jij uiteindelijk moet kopen.

Je eigen PC bouwen of een pre-built PC 

Voordat je een gaming pc gaat kopen is het belangrijk voor jezelf te bedenken of je het liefst je gaming pc helemaal zelf wilt samenstellen. Dit kan soms wat intimiderend lijken, het valt vaak echter wel mee, als je een beetje technisch bent is het samenstellen van je eigen pc vaak niet zo heel lastig, je moet enkel weten welke onderdelen je allemaal nodig hebt voor jouw pc. Daarom is het zeker goed te overwegen om voor het bouwen van je eigen pc te gaan, dit kan soms wat duurder zijn, maar zo weet je wel dat je de onderdelen kiest die jij wil. Je kan echter ook gewoon gaan voor een prebuilt pc zoals de rtx 3060 ti gaan. 

De belangrijkste onderdelen

Er zijn een aantal onderdelen uitermate belangrijk voor elke gaming pc, het is dus als je voor het eerst een gaming pc in elkaar gaat zetten belangrijk dat je deze onderdelen zorgvuldig uitzoekt, en er misschien dus wat meer geld aan uitgeeft. De meest belangrijkste onderdelen zijn de processor en de grafische kaart. De processor wordt ook wel het brein van de PC genoemd en doet de berekeningen die belangrijk zijn voor de games. De grafische kaart creĆ«ert dan de beelden die jij op je scherm ziet verwijderen. Wil je dus de hoogste resoluties en scherpte, dan moet je kiezen voor een hoogwaardige grafische kaart. 

Controleren hoe goed een onderdeel is

Maar hoe controleer je nou hoe goed een onderdeel is, en welke je dus moet kiezen. Er zijn tegenwoordig zoveel onderdelen te vinden dus dit kan soms lastig zijn. Om te controleren hoe goed een bepaald onderdeel is kan je gebruik maken van een zogenaamde CPU tabel, hierin staan bijna alle onderdelen en met een score van 0 tot 100 wordt aangeduid hoe goed de onderdelen over het algemeen scoren. Erg handig bijvoorbeeld wanneer je een refurbished gaming computers for sale ziet en je afvraagt hoe goed de onderdelen zijn. 

Game overwegingen

Als laatste is het natuurlijk belangrijk te bedenken welke games je van plan bent te gaan spelen. Speel je graag hele zware games met hoge grafics zonder enige vorm van hindering. Dan is het handig een zware, duurdere gaming pc te kiezen zo weet je zeker dat de games die jij graag wilt spelen er ook goed uitkomen op jouw pc. Maar als je bijvoorbeeld liever kleinere games speelt en je niet heel veel geeft om de kwaliteit van de pixels dan is het niet nodig zo een dure pc te kopen, dat scheelt je tevens een hoop geld.